El pis d'en Quim

El pis d'en Quim

Aquesta reforma intervé a la crugia sud d’una casa després que la façana principal abocada a un jardí es convertís en mitgera. Per tant calia millorar-ne l’organització i reorientar l’entrada de llum natural.

La nova distribució permet que la sala que dóna al carrer absorbeixi les estances cegades per la mitgera. Aquest espai generós manté el centre buit i incorpora en el seu perímetre racons per acomodar l’activitat. Un àmbit per a la taula de menjar a tocar el relleix i la finestra de la cuina, un escriptori en un racó íntim de la sala, un espai per a la llar de foc amb bancada i magatzem de llenya i, finalment un àmbit a tocar la finestra més gran amb un ampit a l’alçada de seient. El sostre acompanya aquesta caracterització dels diferents àmbits.

L’entrada de llum se suma a l’objectiu principal. La que ve des de la cuina a través d’uns vidres ondulats fa de teló de fons. La que deixen passar les dues obertures a carrer concentren l’atenció als àmbits de la llar de foc i la finestra. En canvi, la il·luminació zenital suavitza el contrast amb la zona més exposada al sol i millora la qualitat de la part més fosca.

El pis d'en Quim
El pis d'en Quim
El pis d'en Quim
El pis d'en Quim