Cine Lídia

Cine Lídia

Com habitar aquest antic cinema estant-hi a gust (poder relaxar-se a casa, no encostipar-se a l’hivern, rebre una bona dosi de llum solar...) i gastant-se els mínims diners, tant en l’obra com en el manteniment?
QUÈ? (NECESSITATS)
Curar l’edifici. Reforçar l’estructura on calgui. Sanejar, reparar patologies. Fer noves instal.lacions. Millorar el confort tèrmic. Trobar un mecanisme eficiente i barat perquè l’aire de l’edifici sigui habitable.  Il.luminar la construcció. El canvi d’ ús d’una fonda de poble a un cinema va fer que es tapiéssin les poques finestres que hi havia. Cal reobrir-les per recuperar la llum. S’obre una gran finestra a la façana sud per poder veure les muntanyes i descansar la vista en un dia de treball.
COM? (ESTRATÈGIES)
Fer una casa dins de la casa. Diferenciem dos tipus d’aires. Un de més exterior (el taller) i un de més interior (la casa). Construim microclimes. Cada habitacle té la possibilitat d’escalfar-se o ventilar-se independentment, alhora que escalfa o refresca tota la sala. Aquests habitacles es disposen sempre relacionats amb una finestra. Són entrades de llum habitables, festejadors que donen llum a l’interior.
Tota la casa l’han muntada entre el Josep M. Bertran (fuster), el seu fill i la Lídia.

Cine Lídia
Cine Lídia
Cine Lídia
Cine Lídia