• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/views.module on line 1113.
  • strict warning: Declaration of views_handler_field::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 1147.
  • strict warning: Declaration of content_handler_field::element_type() should be compatible with views_handler_field::element_type($none_supported = false, $default_empty = false, $inline = false) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 229.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 165.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 587.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 587.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_pager_none::post_execute() should be compatible with views_plugin_pager::post_execute(&$result) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_pager_none.inc on line 69.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_query::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit($form, &$form_state) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_query.inc on line 169.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/views.module on line 1113.
  • strict warning: Declaration of openlayers_views_style_data::render() should be compatible with views_plugin_style::render() in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/openlayers/modules/openlayers_views/views/openlayers_views_style_data.inc on line 453.
  • strict warning: Declaration of openlayers_behavior_popup::options_form() should be compatible with openlayers_behavior::options_form($defaults = Array) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/openlayers/includes/behaviors/openlayers_behavior_popup.inc on line 54.
  • strict warning: Declaration of openlayers_behavior_fullscreen::options_form() should be compatible with openlayers_behavior::options_form($defaults = Array) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/openlayers/includes/behaviors/openlayers_behavior_fullscreen.inc on line 51.
  • strict warning: Declaration of openlayers_behavior_layerswitcher::options_form() should be compatible with openlayers_behavior::options_form($defaults = Array) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/openlayers/includes/behaviors/openlayers_behavior_layerswitcher.inc on line 57.
  • strict warning: Declaration of openlayers_behavior_navigation::options_form() should be compatible with openlayers_behavior::options_form($defaults = Array) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/openlayers/includes/behaviors/openlayers_behavior_navigation.inc on line 46.
  • strict warning: Declaration of openlayers_behavior_panzoombar::options_form() should be compatible with openlayers_behavior::options_form($defaults = Array) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/openlayers/includes/behaviors/openlayers_behavior_panzoombar.inc on line 36.
  • strict warning: Declaration of openlayers_behavior_zoomtolayer::options_form() should be compatible with openlayers_behavior::options_form($defaults = Array) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/openlayers/includes/behaviors/openlayers_behavior_zoomtolayer.inc on line 46.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/views.module on line 1113.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/materiasensible/materiasensible.cat/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 136.

Obres seleccionades

Escola Bressol

We were asked to build a kindergarten adapting the ground floor of an old farmhouse. On the first floor a multi-purpose hall was also required with a separate entrance.

The terraced nature of the plot dictates the use of a double ramp descent to enter the school, whilst also allowing...

Centre d'Art Cal Massó

(PROPOSTES/QUÈ?)


  1. Economia del projecte; invertir en programa.

  2. Temporalitat de la proposta. Un espai en règim de lloguer, preparat per mantenir-se tot el temps necessari o desmuntar-se i ser traslladat, com un campament adaptat al seu entorn.

  3. ...
Cine Lídia

How to live in this old cinema feeling well (to get a good sunlight dose, not to get cold in winter, to rest...) spending the minimum money (during the construction process and after that)?
WHAT? (NEEDS)
To cure the building. Reinforce the structure where necessary....

Capsa habitable

Example of reusing heritage. This project consists of making a reversible intervention which dignifies and updates an obsolete building due to the lack of self-sufficient society based on agriculture in the Pirenees. Instead of deleting the past and the cultural heritage, a light wooden box...

Casa passiva Arboretum

L’edifici és un habitatge entre mitgeres, que vol  reduir el consum de recursos naturals. Minimitza el consum d’energia per al confort climàtic amb un bon aïllament i una disposició de les obertures amb un pati interior que maximitza la captació solar passiva durant l’hivern i proteccions...

Gimnàs 704

The city council of Barberà del Vallès commissioned us the design of a gymnasium with locker rooms and an outdoor track for the children's education centre called “El Bosc" which is located in an industrial estate.

We  started from the following assumptions:
First of all, to...

House 205

The setting of the project is a plot with steep slopes and a great amount of trees and bushes. The aim is building a house without causing any serious impacts on the land. The house will be built on a natural rocky platform. This platform will also be used as either the exit or the garden of the...

House at Bunyola

Finding himself in a place where popular expertise alone knows how to build sends the architect back to school, but this time to a good one. The fact that only a beast of burden or a man on foot might reach the site has never been an obstacle; the construction was awaiting what was simple, both...

Estudi del pintor Damià Jaume

The project was born from the decision of making a cistern in order to collect the water coming from the roof. That circumstance was used as an excuse to build the new workshop. Oposed to the existing studio, which has vistas to Mallorca’s fields, the new one looks to the nearest ground. It...

Dwellings at Barcelona

Our approach to the project was to work from inside out, carefully considering the spatial qualities and adjacencies of the interior spaces. Thick boundaries between interior and exterior act as small-scale buffers or ‘almost-rooms’, providing the dwelling with a richer variety of spaces of...

Hotel Aire

Situat a un camp de blat situat per un paisatge àrid amb collita de regadiu, exposat a forts i constants vents, l’hotel es va concebre com a seqüència d’interiors protegits  des dels quals poder contemplar l’exterior.
Per a reforçar la idea d’habitacions com a elements protegits per a...

Reforma habitatge Passatge Batlló

Van trobar un pis petit a la planta primera d’un passatge tranquil. Un interior plè de subdivisions, un gran pati, i rastres evidents de 100 anys d’ocupació.
No sabiem qui en sería l’usuari, però el client tenia algunes coses clares; guanyar espai, guanyar llum, molts armaris i no fer un “...

Casa Sant Feliu

Terraced house with two levels and attic, 4.27m width and a depth of 21.40m. Since its main façade is facing south and the back terrace is facing north, the house is organized grouping day-time zones in the first floor and creating a courtyard for ventilation. This allows the living room to...

Museu es Molinar
Restaurant can Jeroni

The reform of Can Jeroni has been done from the point of view of a process that is marked by the different phases which are necessary in a business in constant change.

Firstly, a new room is arranged next to the main existing dining-room of the restaurant. This new room is carved into the...

El pis d'en Quim

This reform affects the southern space between the two supporting walls of a house after its main façade, which looks into a garden, was turned into a party-wall. It was therefore necessary to improve the distribution of the spaces and the entrance of natural light.

This new distribution...

Parc del turò del sastre

Una de las estratègies importants del projecte és garantir l’accessibilitat a tots els punts del parc, fins i tot, possibilitar l’accés al punt més alt del turó.
El parc s’estructura mitjançant dos tipus de recorreguts: els que permeten la connectivitat directa entre la ciutat i el parc, i...

Cases Pati

El projecte per a 13 habitatges pati en filera a Celrà pretén buscar alternatives a les tipologies que conformen l’actualment mal anomenada “ciutat - jardí”: barris dominats
pels vehicles rodats, amb cases sense riquesa de relacions amb els seus propis espais exteriors i desproveïdes de...

Casa Collage

Casa Collage al Call de Girona

Rehabilitar implica sempre establir una determinada relació amb el passat, amb els passats que s’acumulen a l’espai de la intervenció. I també amb el futur, aquella idea imaginada de lloc cap a la que voldríem tendir. Però implica, sobretot, una gran...

Can Joan Jaume i n'Apolonia

Quan un passeja per aquest barri se’n adona de la opacitat que presenten les cases aquí construïdes. Són construccions muràries, pètrees, dures, opaques, tancades al carrer. Murs rugosos, esquitxats d’obertures minúscules. Murs quasibé infranquejables. D’aquesta primera lectura se’n desprèn la...