Escola Bressol

Translation Note: The Catalán version of this content is being displayed because the Español translation is unavailable.
Escola Bressol

Ens demanen construïr una escola bressol ampliant la planta baixa d’un mas existent. A la planta primera s’hi vol, a més, una sala polivalent amb un accés independent.
La situació aterrassada del solar ens obliga a accedir a l’escola baixant amb una doble rampa, i ens permet accedir a la sala polivalent amb una passera pràcticament a cota del terreny.

Plantegem el projecte com una “macla” entre l’edifici existent i la nova construcció. L’edifici nou es diferencia en franges que penetren més o menys segons els requeriments del programa.

Una primera franja de formigó recorre la façana sud i permet retallar la base de l’edifici antic per col.locar les sortides de les aules al pati i protegir-les amb un ràfec.
Una segona franja, de l’ample de les aules, i en forma de paviment flotant de peces pre-fabricades de formigó, fa de terrassa de la sala polivalent i es doblega per generar l’escletxa per on entra la passera de fusta i ocultar la mitgera.

Un altra franja de rasella ceràmica fa de lluernari sobre el passadís de l’escola alhora que entra a la sala polivalent i tanca els lavabos.

L’altre, acaba abans de topar amb el mas, per tal de generar un pati…

Els materials utilitzats procuren un ambient neutre i auster, defugint voluntàriament de l'excés d’estímuls permanents.

El moviment, l’ornament i el color l’aportaran sobradament els petits nous usuaris i els seus cuidadors, que podran renovar-los repetidament, i de manera molt més efectiva que nosaltres.

Escola Bressol
Escola Bressol
Escola Bressol
Escola Bressol
Escola Bressol
Escola Bressol
Escola Bressol
Escola Bressol
Escola Bressol
Escola Bressol